Galerie Urinoir Bezet

Exposities in Lonneker

Vanaf 18 oktober 2024 te zien in een combi expositie georganiseerd door de Stichting van Urinoir tot Galerie
In Galerie Urinoir Bezet, Dorpsplein te Lonneker


HERMINIE SANDERS

Nee, geen Barbie

Gelet op de poppen zal deze titel voor zich spreken en zullen de poppen bij iedere toeschouwer een eigen reactie oproepen.
Ik wil deze niet beïnvloeden door hier te vermelden waarom ik ze zo gemaakt heb.
Dus geen sturing vanuit mij als maker. Ik geef liever ruimte aan de directe wisselwerking tussen toeschouwer en beeld.



In Trafo 3 doorkijkgalerie, Bergweg 399 te Lonneker

FROUKE TIGCHELAAR

"Het jaar 2024 is een schrikkeljaar en ook het jaar van de draak. Nu wil het geval dat het bestuur van het trafohuisje op schrikkeldag een ontsnapte Schrikkeldraak aantrof die zich in de omgeving van Lonneker ophield.

Met veel plezier maken we bekend dat de organisatie er in geslaagd is het dier te strikken en tijdelijk op te sluiten in Doorkijkgalerie Trafo-3.

De draak blijkt te zijn gemaakt door kunstenaar Frouke Tigchelaar. Frouke maakt haar kunst graag van gewone spullen of dingen die weggegooid worden. Je zou het recycle art kunnen noemen. Dit heeft zich ontwikkeld tot een soort rommelmarktstijl waarin nietszeggende voorwerpen vanzelfsprekend worden en stilzwijgend ondertitels leveren.

Voor de komende expositie heeft zij de gevangen Schrikkeldraak beschikbaar gesteld. Het is een erg groot dier, op haar ruggengraat prijkt de kalender van 2024 in melkdoppen en er zit een heel verhaal achter deze draak.



Frouke maakt voor de locatie nog een tweede werk: een in de expositieruimte huizende Trafospin. Deze zal een oogje in het zeil houden om een confrontatie tussen de Schrikkeldraak en de reeds aanwezige fauna te voorkomen."

Hebt u vragen of wilt u nadere info:  info@galerieurinoirbezet.nl

 
Share our website