Slootjesmiddag IVN Enschede in het Zweringbeekpark; Waterplezier voor jong en oud!

  • Home
  • Nieuws
  • Slootjesmiddag IVN Enschede in het Zweringbeekpark; Waterplezier voor jong en oud!
Slootjesmiddag IVN Enschede in het Zweringbeekpark

Waterplezier voor jong en oud!


22 mei 2023, Enschede.

In het kader van de landelijke IVN slootjesdagen organiseert IVN Enschede op zaterdagmiddag 10 juni tussen 13.00 en 16.00 uur weer de slootjesdag in het Zweringbeekpark. Een leuke en leerzame activiteit voor kinderen en hun (groot)ouders om meer te weten te komen over de (onder)waterwereld in onze woonomgeving.

Ga zelf op onderzoek uit
Wij staan dan klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om je alles te leren over het leven in de sloot. Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen en bekijk watervlooien onder een microscoop. Kom ook en beleef samen met ons de spannende zoektocht naar het (onder)waterleven in de vijver en beek in het Zweringbeekpark.  (tussen de wijk Ruwenbos en de A35). Als je zelf een schepnetje hebt mag je die meenemen.

Waterbewustzijn vergroten
Met de Slootjesdagen willen we het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes, beken en plassen zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland.

Deelname is gratis
De activiteit is bij de vijver en beek gelegen in het Zweringbeekpark, tussen de wijk Ruwenbos en de A35, nabij het Ommerbos, 7543 GJ. Vooraf aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Een vrije gift wordt op prijs gesteld.


 
Over IVN
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!
Share our website